Zalfolie

Uw zalfoliën zijn heerlijk van geur, Uw Naam is een uitgegoten zalfolie. Daarom hebben de meisjes U lief! (Hooglied 1:3)

Salomo schreef het Hooglied, een boek over de liefde tussen de Bruidegom en de bruid, tussen Jezus en Zijn kerk (jij en ik).

Salomo vergelijkt de Naam van Jezus met uitgegoten zalfolie. Olie kun je ook zien als het beeld van de Heilige Geest.

Wie de Naam van Jezus aanroept, wordt gered. Dan komt de Heilige Geest in je wonen, die Zijn werk in je doet: olie die in je wordt uitgegoten, waardoor je naar Hem gaat ruiken en zelf ook een geur van Christus wordt. Jezus is Zelf gezalfd, God heeft de zalving van de Heilige Geest in Hem gelegd. (Jesaja 61:1)

Wat is jouw zalving? En hoe verspreid jij die heerlijke geur van Christus overal waar je bent? 

 

Maria kwam naar Jezus met een albasten fles met zuivere, kostbare narduszalf en nadat zij de albasten fles gebroken had, goot zij hem uit op Zijn hoofd.

(Markus 14:3) De kruik moest daarvoor stuk. Op het moment als ik breek oftewel mij overgeef aan Jezus, zal ik Zijn heerlijke geur verspreiden. 

 

Etherische olie

Etherische olie: je bent er ongetwijfeld al eens mee in aanraking gekomen. Als olie voor op de huid om de spijsvertering te bevorderen, de luchtwegen te openen of om te helen. Óf als geurolie die in een ruimte wordt verneveld om bepaalde emoties en gemoedstoestanden te beïnvloeden. Maar wat is het precíes?

Wat is etherische olie?

Laten we bij het begin beginnen: wat is etherische olie? Dit type olie is een olie die direct wordt onttrokken uit natuurlijke grondstoffen. Zo worden ze gewonnen uit de zaden, vruchten, bladeren, schil, bloesem of het hout van een plant. Dit door middel van persen, destillatie, enfleurage of maceratie. Hierna blijven de etherische oliën min of meer onbewerkt. Dit type olie wordt ook wel natuurlijke olie, essentiële olie of biologische olie genoemd, omdat er geen chemische processen aan te pas komen.