Bijbel & Voeding 2 - Het voedsel van God

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 21:22

Bijbel & Voeding 2 - Het voedsel van God

 

Inleiding

Door het geloven in de Ik ben het Brood en in geloof de redding aannemen die mij werd aangeboden door het gebroken Brood aan het kruis, word ik een nieuwe schepping.

In Zijn gebrokenheid geeft Hij Leven. Het gevolg is dat mijn lichaam niet meer van mijzelf maar een tempel van de Heilige Geest is.

 

Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent? (1 Korinthe 6:19)

 

Waarom zorg ik dan niet beter voor mijn lichaam? Dat heeft te maken met wat ik waardevol vind. Ik zou er niet aan denken om een fles Cola of een pot mayonaise voor in de kerk leeg te gooien. We letten erop dat onze kerk niet beschadigd wordt, maar vervuilen ‘de tempel van de Levende God’, ons eigen lichaam! We zorgen vaak beter voor ons huis dan voor ons lichaam. Materiële zaken hebben een bepaalde waarde, maar ons lichaam is onbetaalbaar! God betaalde de hoogste prijs voor mij. Hij werd het gebroken Brood, Hij brak het en gaf het… Hij brak en gaf Zichzelf, gaf Leven. Daarom mag ik  aandacht en zorg besteden aan wat God kostbaar vindt.

Leren Gods instructies op te volgen bij de zorg voor ons lichaam.

 

Terug naar het Paradijs.

De zesde dag.

God schiep de mens naar Zijn beeld (Genesis 1: 27a)

God zegende de mens (Genesis 1:28a)

En God voedt de mens!

En God zei: Zie Ik geef u al het zaaddragende gewas dat op heel de aarde is, en alle bomen waaraan zaaddragende boomvruchten zijn; dat zal u tot voedsel dienen. (Genesis 1:29)

 

Dit voedsel zal ons leven dienen. Eten van de opbrengsten van het veld!

Het is zo eenvoudig want een Mars, een KitKat of een Snicker groeit niet op het veld of hangt niet aan een boom, en zal ons leven niet dienen.

 

God heeft ons ontworpen en geschapen; Hij weet wat het beste eten is om gezond te blijven.

Gods voedingsprincipe is geen voorwaarde. Mijn lichaam voeden met het voedsel wat God voorschrijft is een daad van gehoorzaamheid aan de Geest en daarmee eer ik Hem. Hij is het waard, mijn lichaam is van Hem, een tempel van de Heilige Geest.

 

Bidden

Heere God ik wil U prijzen omdat U mijn Ontwerper en mijn Schepper bent.

U bent Het Brood en de hoogste Wijsheid. U bent voor mij tot gebroken Brood geworden.

U gaf Uw Zoon, mijn Leven. Dank U wel dat mijn lichaam een tempel is van de Heilige Geest.

Dank U wel dat U in mij wil wonen. Uw handen hebben mij gemaakt en bereid; geef mij inzicht, zodat ik Uw geboden leer. Heere God dank U wel dat U ons voedsel geeft.

Zaaddragend gewas en bomen met zaaddragende vruchten.

Leert U mij inzien wat eetbaar is in Uw ogen en waarmee ik U kan eren?

Open mijn ogen voor het voedsel en de vruchten die U voor mij heeft bedacht.

Dit bid ik in Jezus Naam.

Amen

Reactie plaatsen

Reacties

Marcelle
9 maanden geleden

Hoezo zou je geen mayonaise mogen eten? Het is een gezond vet op basis van koolzaadolie en eieren.